divendres, 28 de març del 2014

Participem al projecte europeu Acrojump


Enguany l’alumnat ha tingut l’oportunitat de participar, durant el passat mes de febrer, en una de les sis accions pilot de PQPI a Catalunya del projecte europeu Acrojump, a través del Servei de Programes de Qualificació Professional Inicial del Departament d’Ensenyament. 

El projecte que té per objectiu millorar l'ocupabilitat dels joves, treballa l'acompanyament i l'orientació permament a joves, contribueix a l'adquisició de les competències clau i ajuda al/la jove a reconèixer i fer reconèixer els aprenentatges adquirits al llarg de la seva vida (aprenentatges formals i informals). Aquest objectiu s'aconseguirà a partir de la creació de la xarxa social professional e-perfil, on els joves podran capitalitzar les seves experiències. El nostre alumnat, en el marc de l'acció pilot, ja ha pogut experimentar amb aquesta plataforma virtual.


La direcció del projecte està gestionada per FREREF (Lió, França). Juntament amb el propi Departament d'Ensenyament també han col·laborat els següents socis europeus: UBS (Universitat Bretanya Sud), FUEIB (Fundació Universitat-Empresa Illes Balears), Scienter (Itàlia), I4F (Innovate for future, Romania), UPO (Universitat París Oest), UL (Universitat de Luxemburg), Opcalia (Lió) i SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya).

Si voleu disposar de més informació, podeu consultar la web del Departament d’Ensenyament a l’apartat Projectes de Programes de Qualificació Professional Inicial (http://www.xtec.cat/web/projectes/pqpi/acrojump) i la del projecte (http://freref.eu/acrojump/index.php?lang=en).

dimecres, 26 de març del 2014

Inici de la formació en centres de treball

Avui, dimecres 26 de març, l'alumnat ha iniciat amb il·lusió el seu període de pràctiques en empreses. Després de rebre la formació teòrica i pràctica durant les classes d'aquests darreres mesos, ha arribat el moment de tenir un primer contacte amb el mercat laboral, posant en pràctica tots els coneixements i aptituds adquirits sobre comerç i atenció al públic al llarg del curs.

Les pràctiques que tenen una durada aproximada de 200 hores permeten a l'alumnat completar la seva formació personal i professional en un context productiu real i poden esdevenir una excel·lent via d'accés a un lloc de treball.

Les pràctiques finalitzaran el proper mes de juny i s'alternaran amb la formació dels mòduls A i B a l'institut.

Des de l'equip docent PQPI volem agrair la participació de les empreses col·laboradores del curs 2013-2014.

Empreses col·laboradores 2013-14

dilluns, 24 de març del 2014

L'atenció al client

L’atenció al client és un departament que s’encarrega de rebre queixes, consultes, suggeriments, etc. És un àmbit de treball que s’ocupa d’atendre a diferents persones amb diferents successos i problemes com per exemple la queixa pel mal estat d'un producte.

A l’atenció al client, es poden rebre diferents tipus de clients, alguns més col·laboradors que d'altres. Tot i això, sigui com sigui el client, els treballadors han de saber comportar-se. Després de tot el client és qui “mana”. 

Els treballadors han de saber actuar i aconseguir la satisfacció dels seus clients. A vegades un client por aportar dades que no són de molta importància i pot ser que perdem l’atenció. Això s’ha de evitar davant els clients. 

Per saber més sobre una bona atenció al client podeu entrar consultar enllaç:

divendres, 21 de març del 2014

Isaac Sánchez aconsella avui...

S'ha de tenir en compte la relació qualitat-preu a l’hora d’adquirir un producte per tal de fer una compra productiva i per adquirir un producte de qualitat a preu raonable.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web de l'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) a http://www.ocu.org/

dilluns, 17 de març del 2014

Característiques d'un establiment comercial

En els establiments d'autoservei hi ha dos corrents de circulació de la clientela: la zona calenta o de circulació natural (és on els clients fan la seva major de la compra) i la zona freda o de circulació incentivada (on els clients fan les seves compres menors).

Els establiments juguen amb la música. N'hi ha de tranquil·les, que creen un clima de relaxació, aptes per unes compres sense pressa ni pressió. D'altra banda, hi ha música més rítmica que fa que hi hagi major rotació de clients a l'establiment. 

Hi ha diferents tipus de llums: el llum general, el llum d'accent i el llum de treball. El llum general és el que es troba a tot l'establiment. En canvi, el llum d'accent és el que dóna importància al producte que es vol destacar. A la zona de caixes es troba el llum de treball.

I per últim, tenim les avingudes i passadissos. Les avingudes són les artèries principals de l’establiment, les que indiquen el recorregut d’aquest. Els passadissos són també avingudes però més estretes que s'entrecreuen de forma perpendicular amb les avingudes.

                                           Yaiza Moral i Laura Palomo



divendres, 14 de març del 2014

Rubén Sánchez aconsella avui...

De vegades comprem per comprar. Quan tenim moltíssima roba o objectes que no utilitzem, cal fer una tria del què volem i del què no, i aquesta tria passa per no fer una compra impulsiva.

dilluns, 10 de març del 2014

Què és una empresa?

L'empresa és la unitat de producció que té com a finalitat crear béns o serveis per a satisfer les necessitats dels clients i obtenir la màxima rendibilitat. Per tant, l’objectiu bàsic de qualsevol empresa és obtenir la màxima rendibilitat i tenir els màxims beneficis.
L’empresa té una estructura organitzativa i el seu organigrama jeràrquic pot ser:


La seva estructura està distribuida per diferents nivells, de més poder a menys poder.

Isaac Sánchez i Miriam Velasco

dilluns, 3 de març del 2014

La revista de l'Institut ens entrevista

Dues de les nostres alumnes han participat en la realització d'una entrevista a la revista IKB+ de l'Institut Castellbisbal. La Yaiza Moral com entrevistadora i la Laura Palomo com entrevistada, oferint-nos la seva visió sobre el PQPI. 

En el següent enllaç podeu consultar l'entrevista escrita completa i l'àudio:
http://ikbmes.com/2014/03/02/entrevista-a-laura-palomo-villar/#more-372

Des d'aquí volem agraïr la participació voluntària i desinteressada de les nostres dues alumnes. També agraïr a la revista de l'institut, l'oportunitat que ha ofert a les alumnes de poder participar en la secció d'entrevistes, així com de donar a conèixer l'opinió d'una de les nostres alumnes sobre el Programa de Qualificació Professional Inicial que s'imparteix al centre.